Салата Айфелова кула

МарианаМариана
Новак
4720
Салата Айфелова кула
Снимка: Мариана
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • салата айсберг - 1/2 глава
  • краставици - 1/2 бр.
  • маруля - няколко листа
  • чери домати - 8 бр.
  • сирене - 300 г козе
  • за соса
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • оцет - 1 с.л. балсамов
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете всички съставки за дресинга в подходяща купа и започнете да разбърквате с вилица до получаване на хомогенна смес.

Отделете малка част от соса за накрая. Измийте добре салатите и ги нарежете на ленти. Сложете дресинга заедно със салатата в голяма купа и ги омесете с ръце.

След това продължаваме със сиренето, като загряваме тигана и добавяме малко зехтин за готвене или олио.

Когато мазнината се сгорещи достатъчно, поставяме сиренето, което предварително сме нарязали на квадратни Филийки, не по-дебели от 1 пръст.

Не бързайте да го обръщате, преди да е хванало коричка. След като придобие приятен загар, го слагаме в салфетка (за да попие мазнината), и го режем по диагонал (да се получат триъгълници).

След това разпръскваме парченца краставица, чери доматите и сиренето върху салатата. Завършваме с няколко лъжици от страхотния дресинг върху салатата. Поднесете с чаша червено вино по желание. Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: