Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Бирен хляб

Бирен хляб

ВаняВаня
Чирак
11830941
Бирен хляб1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
1 бр.
"В името на този хляб дори и заклетите биромани ще жертват малко от любимата си напитка - изкуството иска жертви, кулинарията - също"

Необходими Продукти

  • бира - 200 - 300 мл
  • маслини - 100 г, черни, без костилки
  • лук - 1 глава
  • яйца - 1 бр.
  • джоджен - пресен
  • брашно - 3 1/2 ч.ч.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслините и лукът се наситняват.

Лукът се задушава в предварително загрятото олио до златисто. Отделно се мискират брашното, бакпулверът и содата.

Добавят се запърженият лук, маслините и разбитото яйце. Сипва се бирата, слага се се скълцания джоджен и се приготвя меко тесто (ако е необходимо, се добавя още малко брашно).

Когато е готово, се слага в намаслена и набрашнена форма.

Хлябът се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна, до готовност.

Когато е готов, се увива в кърпа и се оставя да изстине върху решетка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: