Начин на приготвяне
Замесване на тестото: смесва се маята със захарта и се залива с малко вода да шупне. След това се прибавят белтъкът, киселото мляко, оцетът, зехтинът и се прави кашичка.
Към пресятото брашно, смесено със солта, добавете по малко от сместа и омесете гладко и еластично тесто (аз ударих тестото, около 50 пъти по плота, става много пухкаво и на конци).
Оставете да втаса за 1 час, а оформянето е по желание. Аз съм оформила така: разделих на 4 топки. Всяка топка разточвам на кора и ги слагам една върху друга, като по между им мажа със смесения с куркума зехтин и поръсвам с маслини (последната кора не се маже.
Нарязвам на 8 триъгълника. На всеки триъгълник правя малък прорез. Вземам върха и го промушвам през прореза отдолу и го издърпвам нагоре.
След като съм оформила, подреждам в правоъгълна форма. Мажа с разбития жълтък, поръсвам със семена. Оставям да втаса още 30 мин. и пека до готовност.