Начин на приготвяне
Маята се разтваря в 4 с.л. от водата и се оставя встрани 15 мин., или докато шупне. Брашното се пресява заедно със солта. Добавя се захарта, кашицата с маята и останалата вода, за да се получи твърдо тесто.
Меси се, докато тестото стане гладко и еластично. Оставя се да втаса 1 час. Фурната се загрява предварително до 200 градуса. Форма за печене се намазва се с мазнина. Стафидите се поръсват с брашно. Тестото се прехвърля върху леко набрашнен плот, където се омесва добре, като същевременно се размесват стафидите и маслото в тестото.
Готовото тесто се разделя на 8 равни части, поръсват се с брашно и се оформят на дълги рула. Поставят се рулата върху приготвената форма за печене, като се остави достатъчно разстояние помежду им, докато им се удвои обемът. Покриват се с кърпа и се остават да втасват 30 мин. Пекат се около 20 мин., или докато станат златистокафяви.