Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пилешко с орзо и спанак в Зоната

Пилешко с орзо и спанак в Зоната

РумиРуми
Новак
3233350
Пилешко с орзо и спанак в Зоната
Снимка: Руми
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Пилешко с орзо и спанак в Зоната става много вкусно. Опитайте!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 340 г без кожа, без кости (12 БП)
  • пушен червен пипер - 1/2 ч.л.
  • италианска подправка - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян
  • зехтин - 2 ч.л. (6 БМ)
  • орзо - 138 г (11. 5 БВ)
  • скилидки чесън - 3 ск. пресовани
  • зехтин - 1 ч.л. (3 БМ)
  • чери домати - 140 г,  нарязани наполовина (0. 5 БВ)
  • пилешки бульон - 1 ч.ч.
  • сол - 1 щ.
  • пресен спанак - 70 г
  • течна сметана - 6 с.л. (3 БМ)
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото на хапки. Овкусете пилето с пушен червен пипер, италианска подправка, сол и черен пипер.

Загрейте дълбок тиган на среден огън. Добавете зехтина. Добавете пилешкото. Гответе пилето на среден огън за около 3 минути.

Извадете го в чиния.

Към същия, вече празен тиган, добавете пастата орзо и пресования чесън. Гответе на среден огън, като разбърквате, за около 2 минути, докато орзото покафенее.

Добавете пилешкия бульон, половината чери домати и сол. Оставете да заври, след това намалете да къкри и гответе за около 5 или 10 минути, като разбърквате от време на време, за да предотвратите залепването на орзото за дъното на тигана, докато орзото се свари.

Добавете спанака и останалите чери домати. Разбърквайте всичко на среден огън, докато спанакът омекне.

Добавете сметаната и подправките към тигана с орзо и зеленчуци и разбъркайте, за да се комбинират. Подправете със сол и черен пипер, ако желаете.

Върнете пилето в тигана. Оставете да къкри в соса, за да се загрее и докато пилето се свари напълно.

Пилешко с орзо и спанак в Зоната става много вкусно.

Да ви е сладко!

Източник: Полъх от моята кухня

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: