Начин на приготвяне
Нарежете пилешкото на хапки. Овкусете пилето с пушен червен пипер, италианска подправка, сол и черен пипер.
Загрейте дълбок тиган на среден огън. Добавете зехтина. Добавете пилешкото. Гответе пилето на среден огън за около 3 минути.
Извадете го в чиния.
Към същия, вече празен тиган, добавете пастата орзо и пресования чесън. Гответе на среден огън, като разбърквате, за около 2 минути, докато орзото покафенее.
Добавете пилешкия бульон, половината чери домати и сол. Оставете да заври, след това намалете да къкри и гответе за около 5 или 10 минути, като разбърквате от време на време, за да предотвратите залепването на орзото за дъното на тигана, докато орзото се свари.
Добавете спанака и останалите чери домати. Разбърквайте всичко на среден огън, докато спанакът омекне.
Добавете сметаната и подправките към тигана с орзо и зеленчуци и разбъркайте, за да се комбинират. Подправете със сол и черен пипер, ако желаете.
Върнете пилето в тигана. Оставете да къкри в соса, за да се загрее и докато пилето се свари напълно.
Пилешко с орзо и спанак в Зоната става много вкусно.
Да ви е сладко!
Източник: Полъх от моята кухня