Начин на приготвяне
Избиваме добре яйцата със захарта, добавяме олиото, киселото мляко, брашното с бакпулвера, една ванилия и 1 ч.л. портокалови корички.
Избъркваме добре и печем в намазнена и покрита с хартия тавичка около 20 минути. Вторият блат правим по същия начин, като в него добавяме една лъжица какао.
Приготвяне на крема: Разбиваме яйцата със захарта до побеляване, добавяме брашното и ванилията. Разбъркваме добре и наливаме млякото.
Варим на тих огън при непрекъснато бъркане, за да не загори. Като се сгъсти, сваляме от огъня и прибавяме маслото. Разбъркваме.
Мажем тъмния блат с част от крема, поръсваме със стафидите. Поставяме светлия блат, намазваме с останалият крем, поръсваме с орехите, шоколада и украсяваме с парчета банан.
Коментари