Торта Лили

Торта Лили
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
05/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12-14

Необходими Продукти

  • какао - 1 с.л.
  • за един блат
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 7 с.л.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.(не пълни)
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • ванилия - 1 бр.
  • портокалова кора - 1 ч.л.
  • за крема
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 10 с.л.
  • брашно - 6 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 л
  • масло - 125 г
  • за декорация
  • стафиди - 1 - 2 с.л.
  • орехи - 1 - 2 с.л. смлени
  • шоколад - 1 - 2 с.л. настърган
  • банани - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избиваме добре яйцата със захарта, добавяме олиото, киселото мляко, брашното с бакпулвера, една ванилия и 1 ч.л. портокалови корички.

Избъркваме добре и печем в намазнена и покрита с хартия тавичка около 20 минути. Вторият блат правим по същия начин, като в него добавяме една лъжица какао.

Приготвяне на крема: Разбиваме яйцата със захарта до побеляване, добавяме брашното и ванилията. Разбъркваме добре и наливаме млякото.

Варим на тих огън при непрекъснато бъркане, за да не загори. Като се сгъсти, сваляме от огъня и прибавяме маслото. Разбъркваме.

Мажем тъмния блат с част от крема, поръсваме със стафидите. Поставяме светлия блат, намазваме с останалият крем, поръсваме с орехите, шоколада и украсяваме с парчета банан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Румяна Георгиева
Румяна Георгиева
Любимата ми домашна торта!
06.02.2016 20:19