Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печен боб във фурна с лук и домати

Печен боб във фурна с лук и домати

Печен боб във фурна с лук и домати
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Направо от тефтерите на баба"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г бял
  • лук - 3 - 4 глави
  • морков - 1 бр.
  • домати - 2 - 3 бр.
  • олио - 1 ч.ч.
  • сол
  • магданоз
  • чубрица
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и накиснете фасула за няколко часа в студена вода. Изплакнете и сварете боба до готовност. Овкусете със сол.

Загрейте фурната, сложете олиото и ситно нарязаните лук и морков. Запържете, докато лука омекне.

Обелете доматите и нарязани ги добавете в тавата. Разбъркайте и гответе 5-6 минути. Сложете червеният пипер.

Изсипете фасула в тавата, добавете подправките, разбъркайте и печете до появяването на кафеникава коричка.

Печеният боб във фурна с лук и домати е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител genkovska
Потребител genkovska
Този боб го правя всяка година на Бъдни вечер,но отгоре се нарязва лук на кръгчета в цялата тава и тогава се пече.Става вкусотия,лукът се запича,фасула остава на мазнина.
31.10.2017 17:29
1
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Печен боб е много вкусно ястие!
09.04.2016 17:08
1
Илияна Димова
Илияна Димова
Не съм готвила такова ястие, сигурно е много вкусно , трябва да се опита
06.02.2016 17:53
1
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Страхотно ястие!
06.02.2016 17:41
3