Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Боб с домати на фурна

Боб с домати на фурна

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
25/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4
"Боб на фурна с чесън - неостаряваща класика, която бихме гарнирали и с малко свеж магданоз, а вие?"

Необходими Продукти

  • боб - 4 ч.ч. (400 г), киснат цяла нощ и изцеден
  • домати - 500 г, обелени и нарязани
  • чесън - 2 скилидки, леко намачкани
  • подправки - 2 с.л. (мащерка, босилек, риган)
  • зехтин - 6 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се вари в голяма тенджера в подсолена вода 1 час. Изцежда се добре. Фурната се загрява предварително до 200 градуса.

Бобът се слага в тава за печене. Добавят се доматите, чесънът, подправките и зехтинът.

Поръсва се със солта и черният пипер. Пече се 1 час. Ястието се сервира топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: