Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Манджи»Пиле с Домати и Лук на Фурна

Пиле с Домати и Лук на Фурна

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5693
Пиле с Домати и Лук на Фурна
Снимка: Галя Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Пиле по селски с домати и лук - пиле мечта"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • лук - 2 големи глави
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 буркан (500 г, обелени и нарязани)
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме бутчетата в подсолена вода за 20 минути.

Лукът и морковът се нарязват. Добавяме и доматите, олиото и подправките.

Всичко се разбъркваме много добре и го прехвърляме в тавичка. Отгоре се подреждаме месото.

Печем манджата за около час и половина до готовност - докато се сгъсти и остане на мазнина.

Пилето с Домати и Лук на Фурна е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: