Пилешка супа с перлен ориз

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
377
2k
1k
915
4
09/02/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 447
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • вода - 2.5 л
  • пилешки бутчета - 3 бр.
  • дафинов лист - 2 сухи
  • черен пипер - 5 бр. на зърна
  • масло - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 - 2 стръка
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • ориз - ⅓ - ½ ч.ч.
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • подправки - зелени копър, магданоз, зелен лук
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера с вода сложете месото, дафиновия лист и пипера да заври. Подправи със сол. Когато се свари месото, се почиства от кокалите. Прецеждаме бульона.

Нарежете зеленчуците на кубчета. Разтопете маслото, добавете към него лука, целината и чесъна. Подправете със сол и пипер.

Оставете да къкри около 7 минути, докато зеленчуците омекнат. Добавете ориза и картофите. Прибавете бульона и оставете да ври 30 минути.

Накрая добавете месото, нарязано на ситно, и зелените подправки, сложете капака на тенджерата и оставете да ври още 10 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар