Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ориз на Фурна»Свинско с перлен ориз и чорбаджийски чушки

Свинско с перлен ориз и чорбаджийски чушки

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Свинско с перлен ориз и чорбаджийски чушки
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
30/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Класика за лакомници - свинско с ориз и една по-пикантна нотка"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г (плешка, бут, изрезки)
  • перлен ориз - 1 ч.ч.
  • червена чушка - 1 бр.
  • чорбаджийски чушки - 5 бр.
  • стар лук - 1 глава
  • чубрица - 1 ч.л.
  • зеленчукова подправка - 1 ч.л.
  • черен пипер - щипка
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета и сипете в тиган с олио, покрийте с капак и оставете да се задушава. Ако е нужно, добавете малко водичка, а когато поври, прибавете подправки по ваш вкус.

Накиснете ориза в студена вода и нарежете лука и чушките, като оставите 1-2 цели.

В тава сипете олио, лука и чушките, сложете във фурната, след като леко се запържат, сипете ориза, него също запържете за около 5 минути.

Прибавете 4 чаши вода, подправки и хубаво разбъркайте, сипете, месото и отгоре сложете от чушките.

Печете във фурната до запичане и извиране на водата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: