Картофи с лук и бекон

Мартина ТраковаМартина Тракова
Помощник Готвач
1386672431
Картофи с лук и бекон
Снимка: Мартина Тракова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Казвали сме го, но ще го кажем пак - най-добрата подправка за картофи си остава беконът"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • лук - 1 глава, кромид
  • червен лук - 1 глава
  • бекон - 300 г
  • олио - 50 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват. След като са се охладили, ги обелваме и нарязваме на кубчета.

Лука нарязване на полумесеци, а бекона-на жулиени. В тиган със загряло олио слагаме нарязаните лук и бекон да се пържат, като бъркаме да не загорят.

Добавяме подправките. След като се запържат добре и лукът омекне, ги махаме от котлона. Изсипваме ги в купа.

Във фритюрник пържим картофите само до златна коричка и ги прибавяме в купата. Разбъркваме всичко добре.

Сервираме топли със студена бира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: