Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Картофи соте»Пресни картофи с лук и бекон по френски

Пресни картофи с лук и бекон по френски

Пресни картофи с лук и бекон по френски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Пресните картофки са най-вкусни, когато са приготвени така - с лук и бекон по френски"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг пресни, дребни
  • лук - 300 г малки главички, кромид
  • магданоз - 1/2 връзка
  • бекон - 150 г или пушени гърди
  • масло - 100 г краве или маргарин
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпържете в маслото целите картофи, извадете ги и ги посолете.

В същата мазнина запържете целите главички лук, извадете ги и също ги посолете.

Накрая в маслото изпържете нарязания на кубчета бекон.

Разбъркайте така сотираните картофи, лука и бекона и ги поръсете със ситно нарязания магданоз.

Пресните картофи с лук и бекон по френски са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: