Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени картофи»Пълнени картофки с кайма

Пълнени картофки с кайма

Пълнени картофки с кайма
Снимка: Силвия Дамянова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Понякога пълним каймата с картофки, друг път пълним картофките с кайма - и в двата случая е вкусно"

Необходими Продукти

  • картофи - 10 - 11 големи
  • кайма - 500 г
  • подправки - за кайма
  • кашкавал - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и обелете картофите. Издълбайте вътрешността им.

След като сте готови с тази част от подготовката сложете картофите за 3-4 минути във вече подсолена вряща вода (не трябва да се сварят, а да се получи ефект като от бланширане).

Разбъркайте каймата с подправките и яйцето до получаване на еднородна смес. Извадете картофите и ги наредете изправени във вече намазаната с масло тава.

Сложете по малко масло във всеки картоф и след това напълнете до горе с кайма.

Пекат се до готовност (около 30 мин), като 5 минути преди да ги извадите поръсвате отгоре с кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: