Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Витаминозна салата»Лесна салата от варено цвекло

Лесна салата от варено цвекло

Лесна салата от варено цвекло
Снимка: Juliya
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Просто овкусявате - останалото е лесно - и салатата от цвекло е страхотна"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • оцет - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избира се цвекло със сплескана форма, то е по-сладко, по-тъмно, по-нежно и по-вкусно.

Цвеклото се почиства, без да се бели, и се сварява за един час на тих огън в тенджера под налягане.

След като се охлади (може и под течаща студена вода), обелва се, срязва се на две половинки, всяка от които се реже на тънки филийки, които се подреждат керемидообразно в чинията.

Отгоре се наръсва с много ситно нарязания чесън. След това парченцата цвекло се напръскват с оцета, посоляват се леко и се поливат с малко олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: