Баница с пълнозърнести кори

08/02/2016
Лилия Цачева/Lipodve
отЛилия Цачева/LipodveЧирак86481561
"Чухме, че с пълнозърнести кори се прави най-вкусната баница, оказа се, че си е самата истина "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 271
  • Преглеждания за месеца158
  • Преглеждания за седмицата42
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намаслявам тава с диаметър 30 см. Разбивам яйцата с тел и към тях слагам киселото мляко и содата. Прибавям още надребненото сирене и олиото.

Разпъвам кора в тавата и я намаслявам. Разпределям по нея 1/3 от приготвената плънка. След това завивам, като същевременно усуквам лекичко.

Поставям кората в средата на тавата и около нея поставям останалите кори, с които процедирам по същия начин. Ако остане неупотребена плънка, я нанасям отгоре.

Допълнително напръсквам и със зехтин. Така приготвената баница пека за около час в предварително загрята на 190 градуса фурна.

Охладената баница поднасям с кисело мляко. подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

kitchen_disaster
kitchen_disaster
21.02.2017 21:48
Изненадващо много ми хареса така баницата.Направих я с такива пълнозърнести кори на Белла по тази рецепта и стана супер вкусна и нетрадиционна баница!!!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв