Баница с пълнозърнести кори

Баница с пълнозърнести кори

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
185
1k
501
546
2
08/02/2016
"Чухме, че с пълнозърнести кори се прави най-вкусната баница, оказа се, че си е самата истина"
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 097
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намаслявам тава с диаметър 30 см. Разбивам яйцата с тел и към тях слагам киселото мляко и содата. Прибавям още надребненото сирене и олиото.

Разпъвам кора в тавата и я намаслявам. Разпределям по нея 1/3 от приготвената плънка. След това завивам, като същевременно усуквам лекичко.

Поставям кората в средата на тавата и около нея поставям останалите кори, с които процедирам по същия начин. Ако остане неупотребена плънка, я нанасям отгоре.

Допълнително напръсквам и със зехтин. Така приготвената баница пека за около час в предварително загрята на 190 градуса фурна.

Охладената баница поднасям с кисело мляко.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#186165
Изненадващо много ми хареса така баницата.Направих я с такива пълнозърнести кори на Белла по тази рецепта и стана супер вкусна и нетрадиционна баница!!!
0
0