Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с пълнозърнести кори

Баница с пълнозърнести кори

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5141k2
Баница с пълнозърнести кори
Снимка: Yana G.
3 / 4
08/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Чухме, че с пълнозърнести кори се прави най-вкусната баница, оказа се, че си е самата истина"

Необходими Продукти

  • кори - 400 г за баница, пълнозърнести, точени
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка или 400 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. с връх
  • сирене - 400 - 500г краве
  • олио - 60 - 70 мл
  • зехтин - около 40 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намаслявам тава с диаметър 30 см. Разбивам яйцата с тел и към тях слагам киселото мляко и содата. Прибавям още надребненото сирене и олиото.

Разпъвам кора в тавата и я намаслявам. Разпределям по нея 1/3 от приготвената плънка. След това завивам, като същевременно усуквам лекичко.

Поставям кората в средата на тавата и около нея поставям останалите кори, с които процедирам по същия начин. Ако остане неупотребена плънка, я нанасям отгоре.

Допълнително напръсквам и със зехтин. Така приготвената баница пека за около час в предварително загрята на 190 градуса фурна.

Охладената баница поднасям с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Как така на първата кора слагате 1/3 от плънката? Има грешка, нали!
09.09.2023 08:57
Потребител#186165
Потребител#186165
Изненадващо много ми хареса така баницата.Направих я с такива пълнозърнести кори на Белла по тази рецепта и стана супер вкусна и нетрадиционна баница!!!
21.02.2017 21:48
1