Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта с ванилова глазура

Торта с ванилова глазура

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Торта с ванилова глазура
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12 парчета

Необходими Продукти

  • Тесто
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • олио - 9 с.л.
  • кисело мляко - 2 ч.ч.
  • какао - 1 - 2 с.л.
  • сода бикарбонат - 2 ч.л.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • Крем
  • прясно мляко - 200 мл
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 3 с.л.
  • нишесте - 1/2 пакетче ванилия
  • масло - малко
  • шоколад - шоколадови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти се смесва тесто. Изсипва се в намазнена тава и се пече.

Крем:

В топло сварено прясно мляко се добавя захарта и се разбърква. Изсипва се разтвореното нишесте, добавя се брашното.

Вари се около 5 мин. и се добавя маслото. Вдига се от огъня.

Готовата торта се маже отгоре и отстрани обилно с крема и се поръсва с шоколадови стърготини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: