Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Глазури»Огледална Глазура за Торта

Огледална Глазура за Торта

Огледална Глазура за Торта1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Готови ли сте да творите като истински кулинарен майстор - ето как се прави прословутата огледална глазура"

Необходими Продукти

  • захар - 300 г
  • глюкоза - 300 г
  • кондензирано мляко - 200 г
  • вода - 270 мл
  • бял шоколад - 300 г
  • желатин - 2 бр.
  • сладкарски бои - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипваме 150 мл вода и 300 г глюкоза в тенджера и поставяме на котлона. Към тях прибавяме захарта.

В останалата студена вода накисваме двата желатина. Оставяме сиропа, така докато се стопи захарта.

След като махнем от котлона прибавяме кондензирано мляко, добавяме шоколада и желатина. Всичко това разбъркваме с телена бъркалка.

По желание сместа можем да оцветим с различни сладкарски боички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: