Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Вита баница с македонски кори

Вита баница с македонски кори

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Ако питате македонците, всичко с македонски кори е най-вкусното, та и с баницата така"

Необходими Продукти

  • кори за банца - 1/2 пакет (250 г)
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сирене - 200 - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете корите. Направете плънка, като натрошите сирене, добавите две яйца и 3 с.л. олио.

Намажете всяка кора с олио и сложете от плънката. Навийте корите на руло и подредете баницата в тава с незалепващо покритие.

Сложете тавата в загрята фурна и запечете, докато започнат да се появяват кафеникави петна.

Полейте с разбитите две яйца с 1/2 ч.ч. вода, върнете баницата обратно във фурната и допечете до златисто.

Готовата вита баница покрийте с чиста кърпа, за да се задуши.

Витата баница с македонски кори е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: