Дъбенски млин

Дъбенски млин
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
28/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Една вкусна и по-различна селска баница от дъбенския край"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет (500 г)
  • сирене - 200 г
  • масло - 1 пакетче краве (125 г)
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително разтопете маслото. Разделете корите по две. Намажете всяка двойка с масло и поръсете със сирене.

Намазаните кори навийте и наредете в тава със сухо дъно. Сложете тавата в гореща фурна и запечете до златисто.

Прибавете водата към останалото масло и затоплете сместа. С готовата смес полейте запеченият млин.

Върнете отново тавата във фурната и запечете витата баница до златисто.

Готовото печиво напръскайте леко с малко вода и завийте тавата с чиста кърпа за около 10 мин.

Дъбенският млин е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Характерна рецепта за Карловският край.
10.02.2016 12:47
1