Сладък млин

Янка ЙордановаЯнка Йорданова
Чирак
13100129
Сладък млин1 / 2
03/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Отдавна се канехме да го опитаме и сега ни е яд, че не сме го направили по-рано"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • олио - 1 ч.ч.
  • оцет - 1 с.л.
  • сол - 1 щ.
  • орехи - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, солта и оцета, една супeна лъжица мазнина и хладка вода замесваме меко тесто.

Разделяме го на 12 топчета, топим ги в мазнината, изваждаме ги, покриваме ги с кърпа и оставяме да почиват 1 час. Разтегляме корите, надиплямe ги и ги редим в тавичка.

Корите поръсваме с разбърканите орехи, захар и позатоплена мазнина. Изпичамe млина в гореща фурна.Топъл го поръсваме със студена подсладена вода, за да се задуши и омекне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: