Начин на приготвяне
От изброените продукти за блатовете се разбърква тесто и се разделя на две равни части, които се пекат се поотделно до готовност.
През това време се приготвя кремът. Прясното мляко се сварява. Добавя се захарта и се разбърква, за да се разтопи. Добавя се ванилията, какаото и брашното.
Нишестето се разтваря отделно в 100 мл вода и се добавя към сместа като се разбърква постоянно. Получава се гъста кашичка. Кремът е готов.
Готовите блатове трябва да изстинат. Първо се маже единия блат обилно с крем и се поръсва с натрошени бисквити. Върху него се полага вторият блат.
Маже се обилно с крем. Поръсва се с натрошени бисквити и едро смлени шоколади. Тортата трябва да престои няколко часа в хладилник, за да се стегне кремът и напоят блатовете.