Чесново олио

Чесново олио

Татьяна БаловаТатьяна Балова
Новак
108
266
274
11/02/2016
"Чесново олио може да си направите и сами - много е лесно"
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 116
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът се почиства докато останат голи скилидки. Скилидките се слагат в буркан да го напълнят до половината. Догоре се налива олио и бурканът се съхранява затворен в хладилник.

Предимства: винаги имате подръка изчистен чесън в каквито ви трябват количества. Може да използвате чесновото олио навсякъде, където се предвижда дресинг с олио и чесън.

Може да го използвате за такива сосове, в които се предвижда запържване на лук и чесън с олио - например доматен сос за патладжани или бамя, за спагети и др.

Когато олиото в буркана намалее, може да долеете ново и да го използвате по-нататък. Недостатъци - няма.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар