Начин на приготвяне
Сложете пилешките дробчета в гевгир и ги измийте под течаща вода. Ако са замразени, ги оставете да се размразят на стайна температура. Почистете ги хубаво с помощта на малък остър нож.
След като ги изплакнете ги отцедете и ги накиснете за половин час в подсолена вода. Изцедете ги отново в гевгир.
В дълбок тиган загрейте чесновото олио. Ако нямате такова, си го направете сами, като накиснете в бурканче с олио няколко скилидки обелен и счукан на едро чесън за 3 дни. Прецедете го през цедка преди да го сипете в титана, за да не прегори чесънът.
Нарежете лука на кръгчета. Запържете го за 5 минутки в тигана, извадете го и запържете и морковите, нарязани на кръгчета. Накрая в същия тиган запържете и дробчетата.
Извадете ги, изцедете ги върху кухненска хартия и ги смесете в подходящ съд с лука и морковчетата, като разбъркате всичко най-накрая. Овкусете със сол и черен пипер.
По желание сервирайте мезето с люти чушки, може печени или пукани!
Пилешките дробчета с чесново олио са готови.