Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Хрупкави картофки с галета

Хрупкави картофки с галета

Хрупкави картофки с галета
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Ето и нашето предложение за вечеря, което няма да ви отнеме повече от 40-ина минути"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • вода - 3 с.л.
  • розмарин - сух
  • магданоз - сух
  • босилек - сух
  • галета - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на филийки. Напръскайте ги с олио.

В купа смесете подправките и галетата. Оваляйте картофките в сухата смес.

Намазнете дъното на тава с незалепващо покритие и подредете картофките.

Добавете 3 с.л. вода и изпечете картофите в сгорещена фурна до златисто.

Хрупкавите картофки с галета са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
И аз ги правя или в хартия за печене или направо на решетката на фурната
05.05.2016 05:04
Марина
Марина
И аз като Сия ги пека в тава с хартия за печене, за да не ми залепват. Иначе картофките са супер. Към моите съм добавила освен подправките в рецептата и малко лют пипер и чесън. Галетата ми е по-малко, но нали ми е едно такова неделно ...мързеливо и ги направих с колкото беше останала :)
21.02.2016 18:44
2
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Да, може в по- малко количество/зависи от порциите/, но като се разбъркат внимателно, няма проблем.
12.02.2016 12:25
2
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Правила съм такива картофки но не добавям вода,пека ги в тава с хартия за печене и ги поставям с малко разстояние между тях,така стават много хрупкави
12.02.2016 11:38
1