Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Пикантни хрупкави картофки

Пикантни хрупкави картофки

Пикантни хрупкави картофки
Снимка: Теодора Тонева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Тези хрупкави пикантни картофки на фурна могат да накарат всички пържени картофи направо да прегорят от завист"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • галета - 2 пълни с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • чесън - на прах
  • копър - сух
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите и ги нарязваме като за пържене, но на едро. Варим ги до полуготовност и ги изваждане от водата.

В дълбока чиния сипваме галетата, червения пипер, копъра, черния пипер, солта и чесъна на прах и ги разбъркваме.

Започваме на овалваме картофите в сместа от сухи подправки и ги нареждаме в тава, която е покрита с хартия за печене.

След като наредим всички картофи в тавата, ги поливаме с олио, но не обилно. Печем на 200 градуса на вентилатор за около 20-25 минути.

Печените картофи стават много хрупкави и вкусни.

Могат да се сервират с чеснов сос.

Пикантните хрупкави картофки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: