Хрупкави картофки

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3812k6736
Хрупкави картофки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Взимайте бирата и идвайте, картофките ще са готови само за 15 минути"

Необходими Продукти

  • картофи - 350 г пресни
  • олио - 1 с.л.
  • къри
  • кориандър
  • лимони - лимонови резенчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресните картофи се обелват и разрязват наполовина. Маслото и кърито се слагат в голям съд и се разбъркват добре.

Слагат се картофите и се овалват добре в сместа. Подреждат се върху огнеупорна чиния на един слой и се посоляват.

Пече се 12-15 минути при 30% мощност на микровълновата и температура на горещия въздух 250°С, като се разбърка 2 пъти, докато картофите станат хрупкави, със златистокафява коричка.

Печените картофи се сервират поръсени с къри, с нарязания кориандър и украсени с лимонови резенчета.

Хрупкавите картофки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: