Един различен тиквеник

ГерганаГергана
Новак
13
87
53
60
13/02/2016
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 250
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • тиква - 1 кг /настъргана/
  • грис - 4 шепи /за тиквата/
  • кори - за баница
  • орехи - 200 г ситно нарязани
  • продукти за намазване
  • кисело мляко - 150 г
  • захар - 200 г
  • олио - 150 мл
  • бакпулвер - 1 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • ванилова захар - 2 бр. или ванилия
  • масло - разтопено за напръскване на корите
  • пудра захар - за посипване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргвам тиквата и я миксирам с 4 шепи грис. Приготвям каша от киселото мляко, захарта, олиото, бакпулвера, 2 яйца и ванилията.

Разпъвам първа кора и я мажа с няколко капки масло. Отгоре слагам втората кора. Покривам я с 4 с.л.от сместа (от сместа трябва да останат 3 с.л. за намазване на рулата преди печене).

Поръсвам също така щедро и с настърганата тиква с грис. Добавям и орехи. Навивам на руло и подреждам в тавата на фурната, върху хартия.

Получените рула намазвам внимателно с остатъка от сместа. Нарязвам на парчета.

Пека на 180 градуса.

След като изстина, поръсих обилно с пудра захар.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар