Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Тиквеник с канела

Тиквеник с канела

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2102k3
25/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5-6 порции
"Тиквеникът е емблема за празниците, а канелата го прави още по-вкусен и ароматен, задължително я прибавяме към него"

Необходими Продукти

  • кори - 1 пакет за баница
  • тиква - 500 - 600 г
  • захар - 300 г
  • олио - 200 мл
  • канела - около 1 пакетче, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и настъргваме тиквата в купа.

Отваряме корите и по две отделяме от тях и поръсваме с тиква, захар, олио и канела, и след това навиваме и слагаме в предварително намаслена тава в средата.

И така подреждаме тиквеника. Отгоре го намазваме с олио и го печем в силна фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
А орехи??
29.12.2023 21:30