Тиквеник с ром

Петя СтойневаПетя Стойнева
Новак
1432k190
Тиквеник с ром
Снимка: Петя Стойнева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
15
"Много лесен тиквеник с аромат на ром, който ще краси вашата трапеза"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 кг
  • кори за баница - 1 пакет (500 г)
  • захар - 1 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч. (100 мл)
  • комбинирана подправка - 1 с.л. (канела индийско орехче, кардамон, анасон)
  • ром - 3 с.л.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се почиства и се нарязва на дребни кубчета.

Задушава се в олиото, поръсена със захарта, комбинираната подправка и рома. Добавят се и счукани орехи. Разбърква се често и готвенето продължава 30 минути или до омекване на тиквата.

Всяка кора се прегъва на две, в нея се поставя от плънката и се завива.

Ароматният тиквеник с ром се пече в предварително загрята фурна за 15 минути.

Ако този тиквеник ти харесва, опитай и другите ни предложения за баница с тиква или този чийзкейк с тиква.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: