Начин на приготвяне
Обелваме и рендосваме тиквата и морковите и ги запържваме леко с част от мазнината в съд върху котлона.
Махаме и към тях прибавяме кристалната захар.
Оставяме сместа да се охлади и към нея прибавяме смлените бисквити и орехи.
Намазваме с мазнина тавата, в която ще печем тиквеника.
Във всяка кора поставяме част от плънката и навиваме на руло от двете страни до средата на кората и събираме двата края един върху друг.
Редим всички кори в тавата, като ги застъпваме една към друга.
Печем на 180 градуса във фурна с вентилатор.
След като извадим готовия тиквеник го поръсваме с пудра захар и завиваме, за да омекне.
В сезона на тиквата, опитайте непременно и нашите баници с тиква или тази страхотна печена на фурна тиква.