Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Един различен тиквеник

Един различен тиквеник

ГерганаГергана
Новак
1310446
Един различен тиквеник
Снимка: Гергана
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • тиква - 1 кг /настъргана/
  • грис - 4 шепи /за тиквата/
  • кори - за баница
  • орехи - 200 г ситно нарязани
  • продукти за намазване
  • кисело мляко - 150 г
  • захар - 200 г
  • олио - 150 мл
  • бакпулвер - 1 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • ванилова захар - 2 бр. или ванилия
  • масло - разтопено за напръскване на корите
  • пудра захар - за посипване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргвам тиквата и я миксирам с 4 шепи грис. Приготвям каша от киселото мляко, захарта, олиото, бакпулвера, 2 яйца и ванилията.

Разпъвам първа кора и я мажа с няколко капки масло. Отгоре слагам втората кора. Покривам я с 4 с.л.от сместа (от сместа трябва да останат 3 с.л. за намазване на рулата преди печене).

Поръсвам също така щедро и с настърганата тиква с грис. Добавям и орехи. Навивам на руло и подреждам в тавата на фурната, върху хартия.

Получените рула намазвам внимателно с остатъка от сместа. Нарязвам на парчета.

Пека на 180 градуса.

След като изстина, поръсих обилно с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: