Начин на приготвяне
Всички продукти (без какаото и 50 г от брашното) се омесват. Маслото трябва да е меко.
Тестото се разделя на 3 части - малка, средна и голяма. Към малката се добавя 1/2 ч.л. какао, към средната - 1 с.л., към голямата - 50 г брашно.
От най-малката част се оформя шнур. Средната се разточва на лента, с която се увива шнурът.
Реже се на шайби с дебелина 1 см. Бялата част се разточва на лист. Върху него се подреждат на разстояние една от друга шайбите, в легнало положение, като леко се натискат.
Отгоре се слага лист стреч фолио и с точилка се доразточва до получаване на равна повърхност. Изрязват се сладки. Подреждат се в намазнена тава и се пекат на 170 градуса около 15 минути.
Коментари