Тирамисуто на леля

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
748
3k
1k
2k
6
13/02/2016
Приготвяне60 мин.
Готвене100 мин.
Общо160 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 693
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блатовете: Всички продукти се разбиват хубаво с миксер. Сместа се разделя на две равни части. Пекат се поотделно два блата. През това време се приготвят сиропът и кремът.

За сиропа: В 600 мл вода се слагат захар и нескафе и течността се оставя да заври.

За крема: В прясното мляко се слага захарта и се оставя да заври, но преди това от млякото се отделя една чаша и там се прибавят брашното и разбитите яйца.

Когато млякото заври, се добавя отделената смес. Разбърква се, докато заври отново. След като се махне от огъня, се прибавя крема сиренето и се разбърква, докато се получи гладък крем.

Когато блатовете изстинат, първият се полива обилно с половината сироп, намазва се с крем добре и се слага вторият блат. Залива се с останалия сироп и крем. Накрая се заглажда добре и се поръсва с какао. По желание може да се поръси и с пудра захар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар