Начин на приготвяне
Сипете малко зехтин в тенджера на умерен огън, добавете шунката и бъркайте, докато се запържи леко.
Добавете лука и чесъна, намалете котлона и пържете 10 минути, като остъргвате залепналите за дъното парченца шунка. Накълцайте на едро стъблата и розичките броколи - не ги смесвайте.
Когато лукът и чесънът омекнат, добавете накълцаните стъбла броколи и малко настъргано индийско орехче.
Налейте бульона, оставете да заври и гответе на тих огън 10 минути, докато стъблата на броколите омекнат. Прибавете розичките, поставете капака и гответе 8-10 минути, докато омекнат, но запазят цвета си.
Свалете тенджерата от котлона и налейте сметаната. Пасирайте супата до гладка консистенция. Подправете на вкус, разсипете в купи и накрая поръсете с малко зехтин и настърган кашкавал.
Поднесете кремсупата с хрупкав хляб.
Супата с броколи и шунка е готова.