Домашни толумбички

Гергана  ГеоргиеваГергана Георгиева
Мастър Шеф
3772k8382k5
14/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Разтопете малко шоколад и топнете в него една от тези домашни тулумбички..."

Необходими Продукти

  • вода - 1 литър
  • захар - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • брашно - около 1 кг
  • сода - 1 ч.л.
  • яйца - 10 бр.
  • олио - 300 мл за пърженето
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наливаме водата в тенджера и добавяме захарта и олиото. Като заври започваме да слагаме брашно, колкото може да попие и бъркаме докато се отлепи от съда.

Сваля се от огъня и се оставя да изстине, след което към тестото прибавяме содата и яйцата. Измесва се добре.

Вземаме от тестото и със шприц правим тулумбички, които директно слагаме в сгорещено олио. Пържим до златисто.

Сиропираме със сироп, направен от 2 ч.ч. захар, 4 ч.ч. вода и една ванилия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: