Мандаринови пасти

EлзаEлза
Чирак
48357106292
Мандаринови пасти
Снимка: Eлза
1 / 5
15/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • За блата
  • мандарини - 3 - 4 бр. (при мен 3 големи)
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • За първия крем
  • заквасена сметана - 200 г
  • захар - 1 с.л. с връх (може и повече)
  • За втория крем
  • мандарини - 2 - 3 бр. за 220 мл сок
  • масло - 70 - 80 г
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • мандарини - 1 бр. само кората + 1 ч.л. захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Започнете от мандарините-измийте ги, обелете и ги нарежете на парченца.

2. Разбийте с миксер жълтъците с половината захар до пълното й усвояване, а белтъците приберете в хладилника.

Извадете ги и вече охладени ги разбийте с щипка сол, като постепенно добавяте останалата захар. Внимателно ги съединете с жълтъците, като използвате шпатула.

3. Пресейте брашното и пак с помощта на шпатулата леко го разбъркайте с яйчената смес. Тестото трябва да се получи хомогенно и нежно. Добавете в него парченцата мандарини и внимателно разбъркайте.

4. Намажете с масло правоъгълна форма за кекс, сипете в нея тестото и печете 40-45 мин. на 180 градуса в предварително загрята фурна.

5. За крема измийте и подсушете мандарините, настържете кората на едната и я поръсете със захар. Изцедете сока на мандарините.

6. Разбийте яйцата със захарта в тенджерка с дебело дъно, добавете нишестето, озахарената кора и изцедения сок.

7. Сложете съда на котлона и варете до сгъстяване. Към готовия горещ крем добавете маслото и бъркайте да се разтопи. Оставете го да изстине, като от време на време бъркате, за да не хване коричка.

8. Разбъркайте с лъжица заквасената сметана със захарта.

9. Вече изстиналия блат разрежете на две по дължина.

10. Върху основата нанесете заквасената сметана равномерно, тук-там с лъжица сипете от мандариновия крем. Сложете другия блат отгоре.

11. Нанесете вече изстиналия ароматния крем върху целия сладкиш. Приберете в хладилник за 2-3 часа.

12. Нарежете на пастички и им се насладете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Радика
Радика
Здравейте,
Благодаря ви за рецептата за тези разкошни пастички ,наистина се получиха доста сполучливо и с много приятен свеж и лек вкус .Само едно допълнение не сте писали колко нишесте се добавя ,предположих че е 1 с.л. и се получи доста добре .
Поздрави,
09.01.2021 23:49