Млечни пасти

DianaDiana
Чирак
61382831
Млечни пасти
Снимка: Diana
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Животът е твърде кратък, за да го прекарате в постоянни диети Хапнете една от тези млечни пасти и му се наслаждавайте"

Необходими Продукти

  • за блата
  • захар - 150 г
  • брашно - 75 г
  • масло - 75 г
  • белтъци - 4 бр.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • за крема
  • кондензирано мляко - 1 кутия
  • кокосови стърготини - 150 г
  • жълтъци - 4 бр.
  • царевично брашно - 2 с.л. фино
  • ванилия
  • за сиропа
  • прясно мляко - 100 мл
  • захар - 1 с.л.
  • портокалова есенция - или ромова
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното с бакпулвера.

Разбийте белтъците на сняг. Добавете половината от захарта при непрекъснато бъркане.

Отделно разбийте на крем останалото количество захар и мекото масло. Добавете 2- 3с.л. от сухите съставки, разбъркайте. След това 2-3 с.л. от белтъчната смес, отново разбъркайте. Редувайте така двете смеси до пълното им смесване. Разбърквайте внимателно с помощта на дървена или силиконва бъркалка.

Загрейте фурната на 200 градуса. Покрийте правоъгълна тава с хартия за печене. Разпределете сместа и печете 30 мин. или до готовност. Оставете да се охлади.

За да приготвите крема, смесете кондензираното мляко с 500 мл топла вода. Разбийте жълтъците с царевичното брашно. Прибавете при млякото и варете на слаб огън /или на водна баня/ до сгъстяване. Прибавете кокоса и ароматизирайте с ванилията. Оставете да се охлади за 2-3 мин.

За сиропа смесете всички продукти.

Готовата платка разделете на два блата. Полейте единия с половината сироп. Разпределете половината количество крем. Отгоре поставете втория блат. Полейте го с останалия сироп и разпределете с останалото количество крем. Нарежете на правоъгълни пасти.

Ако обичате сиропирани сладкиши, то това е вашия десерт.

Опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
чиято и да е снимката, а се разбра че е на авторката се е справила отлично и тортата е супер.
17.05.2016 07:27
Diana
Diana
Ваня благодаря, че си толкова наблюдателна. Всичките ми снимки са надписани, само че тази е по-стара и надписа и е по-наситен. Съгласна съм, че не е хубаво да се ползват чужди снимки и много се ядосвам когато някой го прави. А когато го направят с мои снимки съм безкомпромисна. А рецептите са мои и всяка една е приготвена, снимана и опитана от мен :).
Сия благодаря за бързата намесата. Аз докато намеря време да се включа можеше да има неприятна полемика :).
А за пастичките какво да кажа, разкошество. Сочни, нежни истинска наслада за небцето.
17.05.2016 05:38
2
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Сочни и вкусни пастички.
16.05.2016 14:00
3
Потребител#167180
Потребител#167180
Много апетитни пастички!
16.05.2016 12:47
2
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Извинявай, но не е хубаво да вземаш снимки от нета, всеки може така
16.05.2016 10:35
2
2
Покажи всички подкоментари