Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Тиганици»Тиганици в гръцки стил

Тиганици в гръцки стил

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Тиганици в гръцки стил
Снимка: Мария Симова
1 / 3
13/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
20
"Сладките закуски с мед и орехи винаги са били сред любимите ни"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 2 ч.ч.
  • мая - 1 ч.л. суха
  • захар - 2 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • вода - 2 ч.ч. топла
  • ванилия - 2 прахчета
  • олио - за пържене
  • топинг
  • пчелен мед
  • орехи - счукани
  • канела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете маята, захарта, водата и чаената лъжичка брашното, разбъркайте. Оставете покрита настрани за 8-10 минути, за да се активира маята.

Добавете останалото брашно, сол и ванилийките, разбъркайте до гладка смес. Оставете покрито тестото настрани за 20-30 минути.

Смесете орехи и канела на вкус в купа и ги разбъркайте.

Поставете тиган на умерен огън и налейте достатъчно олио в него, за да покриете дъното и да създадете тънък слой.

Добавете около две супени лъжици от тестото, към горещо олио и пържите тиганиците, до златисто кафяв цвят.

Покрийте чиния с хартиени кърпи и поставете тиганиците върху нея, за да се отцеди излишното олио.

Сервирайте ги топли и покрити с мед и ореховата смес.

Вкусни тиганици в гръцки стил, като баклава!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: