Начин на приготвяне
В купа смесете маята, захарта, водата и чаената лъжичка брашното, разбъркайте. Оставете покрита настрани за 8-10 минути, за да се активира маята.
Добавете останалото брашно, сол и ванилийките, разбъркайте до гладка смес. Оставете покрито тестото настрани за 20-30 минути.
Смесете орехи и канела на вкус в купа и ги разбъркайте.
Поставете тиган на умерен огън и налейте достатъчно олио в него, за да покриете дъното и да създадете тънък слой.
Добавете около две супени лъжици от тестото, към горещо олио и пържите тиганиците, до златисто кафяв цвят.
Покрийте чиния с хартиени кърпи и поставете тиганиците върху нея, за да се отцеди излишното олио.
Сервирайте ги топли и покрити с мед и ореховата смес.
Вкусни тиганици в гръцки стил, като баклава!