Тиганици с кашкавал

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Тиганици с кашкавал
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
12
"Тиганиците с кашкавал са толкова мекички, че направо се топят в устата - затова и се хапват една след друга"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • мая - 10 г прясна
  • захар - щипка
  • сол - щипка
  • кашкавал - 80 г настърган
  • олио - за намасляване на тигана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното и прибавете щипка сол. Затоплете леко прясното мляко, добавете щипка захар и разтворете маята в него.

Смесете всички подготвени продукти много добре, завийте купата и оставете за 30 минути да втаса.

Нагрейте тигана, намажете го леко с олио и с голяма намаслена лъжица сипвайте от тестото, като го оформяте на кръгли и тънки тиганици. Печете от двете страни до златисто кафяв цвят на слаб огън.

Меки, вкусни и пухкави тиганици с кашкавал, сервирайте топли с компот за вкусна закуска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: