Баница с юфка

Джемиле ЧешлиеваДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф748308266
17/02/2016
"Тази е солена, но винаги може да я направите и сладка "
Приготвяне50 мин.
Готвене25 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 770
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сиренето се натрошава и се добавя накълцан магданоз. Оставя се настрани.

В отделна купа се прави кладенче от брашно. Слагат се сода, яйца, мляко, сол и олио и се разбъркват. Замесва се меко тесто и се оставя да отдъхне за известно време.

През това време се разчепква юфката и се вари до готовност.

Тестото се разточва на тънки кори. Поръсват се със сирене и юфка. Увиват се на руло.

Нареждат се в намазнена тава, като се започне от външната към вътрешната страна. Баницата се намазва с разбит жълтък и се пече във фурна на 200 градуса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар