Патладжани със зеленчуков сос

18/02/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо287
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се нарязват на колелца и се поръсват със сол, оставят се час да излезе горчивата вода.

Подсушете ги и ги оваляйте в брашно, пържете до готовност. Червените домати се смилат и се слагат в дълбока тенджера.

Когато водата от тях почти е извряла, се добавят и смлените чушки, сол, оставя се за още 5 мин. и се сваля от котлона.

Прибавя се ситно нарязания чесън (ако искате по-гладък сос, пасирайте зеленчуковата смес). Сервирайте патладжаните и соса поръсени с пресен магданоз.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар