Панирани картофени кюфтета

18/02/2016
"Тези леки и вкусни картофени кюфтенца с ароматни подправки са идеалната добавка към халба Бира или чаша Вино."
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 121
  • Преглеждания за месеца122
  • Преглеждания за седмицата45
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите, обелете ги и още топли намачкайте. Задушете моркова и лука нарязани на ситно в 3-4 с.л. олио.

Добавете към картофеното пюре, прибавете и настърганото сирене. Овкусете със сол, чубрица и черен пипер.

Омесете до хомогенизиране. Оставете сместа да се охлади.

Оформете големи картофени кюфтета.

Разбийте яйцата. Сгорещете мазнината и изпържете панираните кюфтета, като първо ги потапяте в брашно, а след това в яйце. Пържете до златисто от двете страни.

Поднесете с гарнитура.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ваня Георгиева
И в нашето семейство се прави често тази рецепта.
0
0
Гергана  Георгиева
Много ги обичаме всички вкъщи :)
0
1