Начин на приготвяне
Картофите сварете с люспата, а след като изстинат, ги обелете и настържете с ренде. Поръсете със сол, смлян черен пипер, накълцан копър /или други подправки/.
Чукнете едното яйце и добавете нарязан на дребно пресния лук. Омесете и от сместа оформете кюфтета – бомбички. Сплескайте топчето в ръка и вътре сложете кубче шунка с размери 2/2 см. До кубчето шунка, сложете по две резенчета от кашкавала.
Оформете като кюфте и оваляйте в брашно. В купичка разбийте с вилица едно яйце, заедно с 2 с.л. прясно мляко. В друг съд стрийте една филия хляб и трохите смесете с 2-3 с.л. галета.
Картофените кюфтета потопете първо в яйцето, а после оваляйте в трохите. Изпържете ги, като ги пускате по три в малка касерола, в която е загряло обилно олио.
Внимавайте да не прегорят, защото стават бързо. Отиват им зелена салата, рукола, прясна краставица. А защо не и чери домати, пукнати в сгорещен тиган, намазан съвсем леко със зехтин, както са си на чепката.