Начин на приготвяне
В купа сипете топлото мляко, добавете маята, захарта и оставете за 3-4 минути, докато се получат балончета.
Добавете олиото, яйцето, оцета и разбъркайте добре с тел или вилица, добавяйте брашното и солта, постепенно не наведнъж.
Тестото не трябва да бъде много твърдо, не се меси много. След като сте готови с тестото, покрийте купата с кърпа и оставете да втаса за около 30/40 минути.
След като тестото е втасало, разточете го в правоъгълна форма, нарежете на ленти до половината на тестото и започнете да навивате от ненарязаната страна.
Лентите трябва да останат от външната страна. Като навиете тестото, оформете в кръгла форма, както е на снимката.
Внимателно поставете печивото в тавата, в която ще печете, и оставете да втаса отново за около 30 минути.
Ако желаете, намажете питката с яйце и посипете с мак. Аз посипах малко мак, без да мажа с яйце.
Печете в предварително загрята фурна 180 градуса за около 30/40 минути, зависи от фурната. Приятно готвене!
Коментари