Патладжан кебап с кисело мляко и хляб

DianaDianaЧирак6110981
20/02/2016
"Приготвихме ви едно много приятно ястие, от което останахме във възторг. Вие опитвали ли сте такава вкусотия досега?"
Приготвяне60 мин.
Готвене15 мин.
Общо75 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 245
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете обеления патладжан на парченца, посолете и след част изплакнете и подсушете.

Изпечете върху сух грил тиган нарязания на кубчета хляб и оставете да истине.

Задушете патладжана в малко зехтин до омекване.

В отделен съд задушете скълцания лук, прибавете каймата, разбъркайте и сипете настърганите домати. Прибавете подправките - сол, черен пипер и кимион. Намалете котлона и сложете капак на съда. Варете до готовност на каймата и докато сосът се редуцира на 1/2.

В йенска тава или др. подходяща подредете хляба, отгоре сложете патладжана и финално разпределете каймата със соса.

Разбийте млякото и пресования чесън, овкусете със самардалата.

Залейте ястието, поръсете със скълцан магданоз. Отгоре поръсете равномерно от запърженото с червен пипер масло.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар