Патладжан кебап

Патладжан кебап
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"100% ще стане една от любимите ви рецепти! Толкова вкусна комбинация, че няма да мирясате, докато не я опитате"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • кайма - 500 г
  • кромид лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • черен пипер - смлян
  • червен пипер - 1 ч.ч.
  • кимион
  • зелена пиперка - 1 бр.
  • домати - 4 бр.
  • сол
  • олио
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се нарязват на кръгчета и се поставят в купа с подсолена вода за около 30 мин, за да си пуснат черната (горчива) вода.

През това време се омесва каймата с предварително нарязаните на ситно лук и две скилидки чесън.

Прибавят се черният, червеният пипер и кимиона, след което всичко се обърква отново. От каймата се оформят малки кюфтенца.

На дървено шишче се набожда кръгче патладжан, след това кюфтенце и т.н.

Доматите се смилат или нарязват на дребно. Счукват се останалите две скилидки чесън и се прибавят към доматите.

С доматения сос се заливат шишчетата. Отгоре се нарязва зелената пиперка.

Може да се сложат отгоре няколко люти чушлета. Ястието се посолява и полива с малко олио и се слага да се пече във фурната на 200 градуса.

Готовият кебап се поръсва с нарязан на дребно пресен магданоз.

Патладжанът кебап е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: