Кебап с кисело мляко

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Кебап с кисело мляко1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
145 мин.
Общо
165 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 800 г. (крехко)
  • лук - 4 глави
  • кисело мляко - 2 ч.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • масло - 30 г
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате месото на кубчета и го пържите 15 минути в сгорещено олио. Прибавяте ситно нарязания лук и пържите още 10 минути.

Поръсвате червения пипер и заливате с 1 ч.ч. гореща вода. Подправяте с магданоз, черен пипер и сол и изсипвате кебапа в глинен съд. По желание може да добавите нарязан домат или 1-2 с.л. доматено пюре.

Захлупвате и варите 40 минути. Когато месото омекне, заливате с разбитите с кисело мляко, яйца и запичате, докато кебапът хване розова коричка.

Преди сервиране поливате с горещо масло, поръсвате с черен пипер и наситнен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: