Начин на приготвяне
Смесете соевия сос, виното, черния пипер, червения пипер. С приготвената марината натрийте пържолите и ги оставете за 2 часа в хладилник.
Подредете маринованите пържоли в тавичка и ги завийте с фолио, печете за 40 -50 мин. на 200 градуса.
Нарежете гъбите на едро и ги запържете в маслото с 1 ч.л. сол. Когато са готови, добавете брашното и пържете 2-3 мин., като бъркате непрекъснато.
Добавете около 500 мл топла вода и малко черен пипер, оставете още 5 мин. да се готви и свалете от котлона.
Оризът се измива и се запържва за 5 мин. до прозрачност, наливат му се 300 мл вода и се посолява със сол и черен пипер. Оставете за 5-7 мин., свалете от котлона преди водата да е извряла напълно.
Оставете го 10 мин. да поеме водата и тогава сервирайте.
Сервирайте свинската пържола полята с гъбен сос и лъжица бял ориз!